tiistai 23. maaliskuuta 2010

Koulua ja onnistumista

Juuri tultiin Viiman kanssa koulusta. Ja voi ihanuus mikä kerta. Ainakin jos edelliseen kertaan vertaa. Viime kerralla oli jo mennessä sellainen olo, että sinä päivänä ei mistään tule mitään ja se ilmeisesti tarttui myös Viimaan. Keskittymisestä ei tietoakaan ja vieressä harjoitteleva tollerinpentu olisi ollut paaaljon kiinnostavampi, kuin emäntä tyhmine makupaloineen (tällä kertaa oli HK:n sinistä, kun muuta ei äkkiä kaapista löytynyt).

No, tällä kerralla oli makupalaongelma ratkaistu, kun käytiin viime viikolla eläinkaupassa hakemassa täydennystä varastoihin. Testauksen tuloksena löytyi siis Viiman The Makupala. Ne ovat semmoisia yksittäispakattuja pehmeitä lihatikkuja, joita sitten pätkin pikku palasiksi. Kalliiksi tulee, kun kolme tuollaista viidentoista sentin tikkua maksaa 1,55€, mutta mitäpä sitä ei koiransa eteen tekisi.

Niin, siis tällä kertaa oli sitten viime kerran täysi vastakohta. Alku haistelun ja härdellin jälkeen Viima alkoi keskittyä ja se kesti melkein koko ajan ja loppuun saakka. Kaikki harjoitteet onnistuivat ja suuhun jäi hyvä maku. Ja nyt on sitten keittiön lattialla raukea hurtta, kun on joutunut aivojen kanssa työskentelemään.

Tähän mennessä harjoiteltuja asioita:
  • rauhoittuminen
  • motivointi: makupala + äänimerkki
  • arkiseuraaminen
  • yksin jääminen
  • hätäluoksetulo
  • katsekontakti
  • palkkalupaus
 Palkkalupaus piti minulle vääntää rautalangasta tänään, kun käsitin sen alkuun jotenkin väärin. Onneksi selventyi, niin en kerinnyt montaa kertaa väärin tehdä.

Mahtoikohan tuosta listasta jäädä puuttumaan joku? Nyt ei ainakaan ihan heti tule mieleen. Aivot taitavat vieläkin työstää tunnin asioita, kun ei ajatustoimintaa muuhun liikene. :D

Puolet on nyt siis kurssista käyty ja pelkästään Viiman käytös kurssipaikalla on parantunut. Hienoa! Ei enää singota (niin paljon ainakaan) jokapuolelle. Alussa tosiaan on härdelliä, kun muistellaan, että mihinkä tultiin ja mitä täällä taas tehtiinkään, mutta joka kerta rauhoittuminen tapahtuu nopeammin. Tänään siihen ei tosiaan mennyt enää kuin pari minuuttia. Jos loppupuoli kurssista on yhtä tehokas, niin tästähän voi vielä tullakin jotain. ;)

Ei kommentteja: